penaja alonG

Followers

Jumlah Paparan Halaman

Catatan Popular

Selasa, 24 Mei 2011

CERITA SEDIH TENTANG CINTA



Tersebut kisah 2 insan bercinta… yg laki tu nama Razak,yg pompuan tu nama Fatimah. Razak ni panggil fatimah ni sebagai ‘imah’ je (nak kasi nampak manje le tuh). imah
ni lak panggil razak ni ‘abang’ je cos diorang ni dah close, lagi pun razak ni lagi tua drpd imah 4 tahun.Entah macam mana, diorang ni kena berpisah dlm jangka
masa 3 tahun. Razak tu kena gi UK . lama gak tuh… Imah ni kesepian le kat kuala lumpur.
Since dah pisah lama gak.. then imah boring dok umah sorang…Ada lak mamat yg bernama kamarul dtg jumpa imah. mula2 imah dgn kamarul ni kawan je, kamarul ajak gi shopping, gi makan satay, gi bowling. Entah macam mana, hati imah ni dah terpaut lak kat kamarul nih… maka hilang la bayang2 razak drpd hati imah..Setelah genap 3 tahun.. razak pun pulang ke kuala lumpur.. Beria2 lemamat nih nak jumpa imah. belum sempat nak call imah, razak ternampak imah dgn kamarul tengah date kat tengah2 town.
maka berderai le jiwa raga razak.. sedih je mamat tuh…tak lalu makan. at the same time.. imah dok jalan2…sembang le dgn kawan2 dia.. ntah camna dia dpt tahu kamarul
tu laki org. imah pun frust..cuba nak kembali kepada razak.Masa tu dia lom tau lagi razak ni dah balik kuala lumpur.Razak pun memberanikan diri dia… jumpa imah. dia gi le rumahimah. muka razak masam je.. imah tanya le apasal masam.razak cakap..”susah lah.. aku dah tau apa yang ko buatmasa sepeninggalanku” imah terperanjat… “err bila masa lak nih.. aku setia apa…” kata imah razak berkata tersedu2.. ” Aku sudah tau perhubunganmu dgn dgn kamarul…” imah terdiam… “tamat lah hubungan kita disini sahaja
…” tambah razak. Razak amik gitar kapuk yg dibeli drpd UKtu……seraya berkata ” dengarlah lagu ini…, khas untuk mu…”razak start nyanyi sambil menatap wajah sedih imah yg sedang menangis…

I can tell by your eyes
That you’ve probably been crying forever
And the stars in the sky
Don’t mean nothing to you
They’re a mirror
I don’t wanna talk about it
How you broke my heart
If I stay here just a little bit longer
If I stay here won’t you listen
To my heart, ohhh, my heart

imah terdiam… masih menangis….razak sambung…

If I stand all alone
Will the shadows hide the colours of my heart
Blue for the fears
Black for the night’s fears
The stars in the sky
Don’t mean nothing to you
They’re a mirror
I don’t wanna talk about it
How you broke my heart
If I stay here just a little bit longer
If I stay here won’t you listen
To my heart, ohhh, my heart

“suara razak terus mendayu2….

“My heart, oh my heart, this old heart………”
“I don’t wanna to talk about it, how you broke my heart.
But if I stay here just a little bit longer,
if I stay here, won’t you listen
to my heart, oh, my heart? My heart, oh, my heart!”
razak ulangi phrase yg sama…….imah terdiam…walaupun air mata masih mengalir…
My heart, oh my heart, this old heart………”
“I don’t wanna to talk about it, how you broke my heart.
But if I stay here just a little bit longer,
if I stay here, won’t you listen to my heart, oh, my heart?
My heart, oh, my heart!”

setelah tamat lagu yang dinyanyikan oleh razak untuk imah itu… tiba2 mulut imah berkata … ” abang, imah nak beritahu abang sesuatu”
“katakan lah duhai imah” jawap razak dengan suara perlahan… ” err…… err…” kata imah dlm keadaan bersalah…”
katakan lah .. katakan lah imah.. abang sanggup terima…” tambah razak…perlahan2..

imah berkata
“abang…”
“sebenarnya… imah tak paham bahasa Inggeris…”

hahahaahaha-kesian kat razak kan...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

penaja alonG